Novel Pilot Cafe akan diadaptasikan Filem..(^_^)


Sinopsis

Di pilot cafe satu lembaran cinta telah mula berputik.
Kehidupan ini bermula di mana-mana. . .
tak menentu indah ataupun gundah bila Maya kehilangan jantung hatinya. . 
dia bertemu Ameer. . . lelaki yang hanya tau menodai cinta.
bermula dengan secangkir kopi panas di Pilot Cafe. . .
segala-galanya berubah untuk mereka berdua.
Ameer mula merasai apa itu cinta manakala Maya belajar untuk menolak cinta yang suci.
Bagaimanakah berakhirnya kemelut dua insan yang sudah mula memutik bunga-bunga cinta ini


akan adaptasi Filem

Filem yang diarahkan oleh pengarah berkaliber, Osman Ali yang baru sahaja menjalani penggambaran bermula pertengahan bulan ini menampilkan pelakon baru yang berbakat seperti Izara Aishah  dan juga Neelofa merupakan filem dari adaptasi novel terkenal, Ahadiat Akashah berjudul “Pilot Cafe”.
Mereka digandingkan bersama dua pelakon lelaki yang ternyata punyai aura tersendiri iaitu Fahrin Ahmad dan juga Dato’ Eizlan Yusof.
Untuk mereka yang kurang pasti, Neelofa memegang watak sebagai Sharmila manakala Izara Aishah sebagai Maya yang akhirnya jatuh cinta pada seorang lelaki yang sama iaitu Fahrin Ahmad (Ameer)
Banyak lagi insiden manis dan romantik bakal terjadi di dalam filem ini yang pasti akan menjadi satu lagi filem pecah panggung seperti “Ombak Rindu” dan juga “Lagenda Budak Setan”.
Gambar pengambaran mereka:
image image_1 image_2 image_3 image_4 image_5 image_6image_7 image_8

12 comments:

 1. Salam..
  Pandangan pribadi aku, Filem Pilot Cafe mesti meletop, tambah2 lagi Neelofa Meletop pun berlakon sama. Macam dah xsabar nak tengok citer ni, dah lama aku tunggu..
  Aku yakin Filem Pilot Cafe ni boleh gegar panggung. Aku dah baca Novel Pilot Cafe tu dari skolah menengah dulu lagi, layan. Harap-harap, xde perbezaan ketara antara Novel dan Filem.
  Dengar citer Neelofa kena berlakon mengandung kan.. Tadi aku dari Hootoh Blog. Baru aje baca review Filem Pilot Cafe 2013 kat sana.. Kalau ada mana-mana blog yang buat review Filem Pilot Cafe, tolong maklumkan sekali yer..

  ReplyDelete
 2. Salam..
  Pandangan pribadi aku, Filem Pilot Cafe mesti meletop, tambah2 lagi Neelofa Meletop pun berlakon sama. Macam dah xsabar nak tengok citer ni, dah lama aku tunggu..
  Aku yakin Filem Pilot Cafe ni boleh gegar panggung. Aku dah baca Novel Pilot Cafe tu dari sekolah menengah dulu lagi Senarai pelakon filem tu memang gabungan yang serasi Tapi Ending dia sedih sikit. Harap-harap, xde perbezaan ketara antara Novel dan Filem.
  Tadi aku dari Hootoh Blog. Baru aje baca review Filem Pilot Cafe 2013 kat sana.. Kalau ada mana-mana blog yang buat review Filem Pilot Cafe, tolong inform sekali yer..

  ReplyDelete

Dah pandai2 singgah sini tak nak komen ker..hehe..komen ayat yang baik2 yer..(^_^)