1 Litre Of Tears atau Ichi Rittoru no Namida..(^_^)


1 Litre Of Tears 

Tahun: 2005
Kategori: Drama Jepun
Genre: Romantik,Sekolah
Pelakon: 

Sawajiri Erika


Nishikido Ryo



Sinopsis:

Ini drama yang indah berkisar perjuangan kehidupan sebenar seorang gadis 15 tahun bernama Aya yang mengalami penyakit tidak boleh diubati, tetapi hidup dengan sepenuhnya sehingga kematiannya pada 25. Skrip adalah berdasarkan diari Aya disimpan bertulis sehingga dia tidak lagi boleh memegang pen. Buku yang kemudiannya diikuti bertajuk "One Liter of Tears" telah menjual lebih 1.1 juta salinan di Jepun sahaja. Lima belas tahun Ikeuchi Aya hanya seorang gadis biasa, tidak lama lagi untuk menjadi pelajar sekolah menengah dan anak perempuan keluarga yang bekerja di sebuah kedai membuat tauhu Seperti masa berlalu, perkara-perkara luar biasa mula berlaku kepada Aya akhir-akhir ini dia mula jatuh sering dan berjalan dalam cara yang pelik Shioka ibunya, mengambil Aya berjumpa doktor, dan beliau memberitahu Shioka bahawa Aya mempunyai degenerasi spinocerebellar - yang dahsyat. penyakit mana yang otak kecil otak secara beransur-ansur merosot ke titik di mana mangsa tidak boleh berjalan, bercakap, menulis, atau makan. satu penyakit kejam, kerana ia tidak tidak menjejaskan minda dalam sekurang-kurangnya. Bagaimana Aya akan bertindak balas apabila diberitahu tentang penyakit beliau? dan bagaimana Aya akan hidup mulai sekarang?

Penggambaran mereka:









Tonton:


9 comments:

  1. sedang tenguk cerita ni . walaupun dah lama download , baru sekarang berkesempatan nk tenguk .

    ReplyDelete
  2. hehe..biasa la dan sama la kita..kalo download mmg tak tgok pon..hehe..(^_^)

    ReplyDelete
  3. dah pernah tgk citer ni..sedih sangat...

    ReplyDelete
  4. ahha mmg sedih..tgok lagi pun rasa nak ngis..hmm..cerita nie jdi pengajaran sbnarnye..(^_^)

    ReplyDelete
  5. Paling sedih bila part crush dye tak pedulikan dia lagi bila tau dia sakit. Huhu.

    ReplyDelete
  6. Paling sedih bila part crush dye tak pedulikan dia lagi bila tau dia sakit. Huhu.

    ReplyDelete
  7. ini berdasarkan citer benar ke ? baca sinopsis pon dah macam sedihh :(

    ReplyDelete

Dah pandai2 singgah sini tak nak komen ker..hehe..komen ayat yang baik2 yer..(^_^)