Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com

Assalammualaikum dan salam sejahtera

\
tekan banner

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? 

ok..ayat diatas suruh menyatakan kenapa aku jadi blogger..hmm..mula2 eymasu lebih suka menulis atau mengarang menggunakan perkataan saya,awak atau kita..kalau guna kau dan aku bila gaduh dengan orang jer..hehe..nampak mcm gangster..kenapa eymasu jadi blogger..eymasu tak terfikir seumur hidup akan jadi blogger..niat2 mula mcm mana nak orang tahu perniagaan yg kita jual..kakak pun suggest kata apa kata buat blog mana tahu orang nak beli dari situ..so eymasu cuba buat blog letak nama blog mula2..eymasushoppe.blogspot..pastu dah letak nama tu..boleh kakak kita kata dik handle larh sendiri blog...dlm hati haa..mana reti nieh nak buat blog..dia tinggalkan saya time saya dah ada satu blog nama yg saya beri atas tu..pastu lama gak guna nama tu..pas satu tahap rasa kena tukar blog atau buat satu lagi blog yg baru..fikir2..buat blog yg baru nie main terjah nama..dah lama dlm blog rasa mcm terpanjang plak nama blog..saya bagi nama blog yg kedua eymasuandworldcraft.blogspot.com.. lantak larh..disitu saya jadi blogger sampai sekarang..so blog yg pertama saya ubah nama jadi eymasu.blogspot.com..nak kata tuk personal tak jugak..lebih kepada suka2 jer..saya malas nak hadkan setakat nieh..untuk enjoy2 jer jadi boleh join semua giveaway dan segman blogger..hehe..tujuan utama sebab bisnes pastu melencong sebuah blog yg suka2..inshaallah hujung tahun kena fikir kearah kemajuan sikit dan takkan jadi sebuah blog popular ..saya setakat nie tak terfikir nak jadi seorg blogger dikenali sgt..saya lebih suka jadi blogger biasa..memang saya ada page..saya suka merapu di page tak mana dekat situ saya nak jadi org dikenali..nama pun suka2..jadi page tu pun suka2 jer..saya wjudkan page supaya korang boleh direct ke blog..so wujud page..page pun page mengejut..nama saya beri pun rahsia sebab saya malas nak fikir..saya nak tukar atau pun buat page yg baru rasa agak buang masa..so saya simpan sahaja nama yg saya bagi tu..agak jauh nama blog dgn page..org pun pelik..biarkan jer larh..tahun depan saya fikir balik..nak buat baru atau buat tak tahu..berapa banyak page..aduhai..takpa ambil masa sikit..jadi motif blog sudah jadi blog yg drastik..eymasu2..ok..bye penat nak taip panjang...nanti rajin eymasu ceritakan mula2 sampai akhir kenapa wujud nieh...itu masa eymasu betul2 dah matang..sekrang belum lagi..hee ..assalammualaikum..

Tamat 28/12/2013

3 comments:

  1. setiap blogger ada cerita sendiri. yang penting jangan putus asa ya. BBL pun join, datang nak wish gud luck

    My recent post : Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? by AkuPenghibur.com

    ReplyDelete
  2. datang singgah dari segmen yang sama.
    follow done.
    semoga berjaya.

    http://www.syuhada1981.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  3. salam gud luck awak, nak ajak join kontest kt blog saya pula. :) , peluang nak menag service like fanpage , businesscard n banyak lagi . masa dh tinggl 5 hari je lagi huhu http://www.mawardiyunus.com/2013/12/pelancaran-kontes-u-blogger_7.html

    ReplyDelete

Dah pandai2 singgah sini tak nak komen ker..hehe..komen ayat yang baik2 yer..(^_^)